Welovetobike

Op de fiets van Haarlem naar China

Over welovetobike – op de fiets naar China

Het plan was ineens ontstaan, we kunnen ook gewoon naar China gaan fietsen. Reisplannen waren er sowieso al, alleen nog niets concreets. Eerst maar eens even googelen hoe ‘gewoon’ dat eigenlijk is. Hemelsbreed is het van Haarlem (waar wij beiden wonen) naar Peking 7.834,53 km, en nl.distance.to is zo vriendelijk de route te berekenen wat op ruim tienduizend kilometer zou uitkomen. Maar, deze route gaat door Rusland en wij willen, door ons beoogde vertrekperiode, iets anders gaan. ‘Wij’, zijn trouwens Wieteke en Eva, 27 jaar oud, medium sportief, houden van gekkigheid en denken dat dit een masterplan is. Waarschijnlijk vraag je je nu af waarom. Elke dag buiten zijn, bewegen, natuur, nieuwe mensen, nieuwe culturen en nieuwe slaapplaatsen. Redenen genoeg zou je zeggen.

Afgezien van het aantal nullen achter de 1 bij het vinden van de afstand, laat ‘fietsen van Nederland naar China’ ons ook zien dat men ons zowaar al is voorgegaan, en niet zo’n beetje ook. Boekwerken en blogs staan bol van de ervaringen van mensen die ook al op het plan zijn gekomen van ergens in Europa, naar ergens in Azië te gaan by bike.

Afgezien van dat dit wel een beetje de shine haalt van ons plan, geeft het wel het vertrouwen dat het een haalbare zaak is.

Plannen voor onze fietsreis naar China.

 

 

Vertrekdatum: vrijdag 4 sept, nog tijd om te sparen, en donderdag leek ons een mooie dag voor een afscheidsfeestje. Einddatum: geen idee, we hebben geen haast. We mikken er wel op om minstens een jaar bezig te zijn. 50 tot 100 km per dag, en waarschijnlijk blijven we ook wel ergens plakken.

Beoogde budget: €5000 aan eigen geld, wat we van onze sponsoren los kunnen peuteren en verder wat onze jongleer- en mondharmonicakunsten ons onderweg gaan opleveren.

Route van Haarlem naar China

Van Nederland naar Duitsland, klein stukje Oostenrijk en vanuit Italië pakken we de boot vanuit Brindisi naar Griekenland. Daarna vervolgen we onze fietstocht door Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tajikistan en dan heb je China al bereikt…nou nog ‘even’ door tot Peking natuurlijk, voor de eend enzo.

Meenemen:

En, we moeten een stalen ros hebben. Zo eentje die het ook daadwerkelijk redt door de Gobi dessert. Daarnaast hebben wij nodig:

  • Fietstassen
  • Tent
  • Slaapzak
  • Matje
  • Nagellak
  • Gasbrander
  • Etc……

Gelukkig hebben we de nagellak al, nu nog de rest…..

Groetjes! :-)

Even voorstellen voor de Telegraaf..al even onderweg…
http://http://www.telegraaf.nl/vrouw/sporten_bewegen/24568281/__Deze_twee_meiden_fietsen_naar_China__.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facebook

 
 
 
 
 

Volg ons op instagram

 
 

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/k1795/public_html/wp-includes/functions.php on line 3575